Noorderhoek

Noorderhoek-Noordoosthoek

(foto boven)
Hier een foto van de Hospitalerbrug (Hoge Brugge) in de Kerkhoflaan. Het rijtje huizen zijn die van het Tranendal. Deze zijn afgebroken voor de verbouwing van de kantoren van Hubert Machinefabriek. Achter het Tranendal was nog een straatje de Swartsbuurt die in 1975 is afgebroken

(foto boven)
Een foto van de Bolswarderweg met de oude Herenhuizen. Hier is nog het oude spoor van de tram naar Bolsward zichtbaar. Bij de Meeuwenlaan lag een dubbel spoor zo dat de trams elkaar konden passeren.

(foto boven)
Hier het in 1938 gebouwde rusthuis Thabor omstreeks 1984 verbouwd en uitgebreid met een prachtige ontmoeting ruimte aan de voorzijde. Links is nog de schoorsteen van de zuivelfabriek te zien. En op de voorgrond ook weer het spoor van de tramlijn Sneek Bolsward.

(foto boven)
De Salverdastraat in Sneek. Op de foto staat vermeld Ubbo Emmiusstraat maar daar komt deze Salverdastraat op uit. De foto is genomen vanaf de oude dyk achter het park Rechts vooraan zat de loodgieter Jan van der Weij installaties.

foto boven)
De Looxmagracht in winter sfeer met uitzicht op de Bloemstraat. De huisjes op de voorgrond zijn allemaal afgebroken. In de achtergrond kun je nog net het PTT transformator huisje op de Prins Hendrikkade zien.

(foto boven)
Hier nogmaals de huizen die zijn afgebroken. Op een van deze woningen was vaak een bordje te lezen met de tekst “wegens omstandigheden  wederom op vakantie” misschien wel ergens omgeving de bossen van Veenhuizen.

(foto boven)
De foto hier is van de andere kant van de Bloemstraat dit stukje bestaat nog steeds en is niet veel veranderd. De brilmakerij was hier gevestigd.

(foto boven)
De Julianaschool in de Bloemstraat. De school waar veel kinderen uit de Noord Oosthoek en Noorderhoek naar school gingen.

(foto boven)
Een eindje verderop was de kleuterschool Prinses Margriet school. Tussen de beide scholen had je ook nog de blokhut voor de padvinderij.

(foto boven)
Op de foto hier zie je de blauwe engel over het in aanbouw zijnde fietstunneltje gaan op weg naar Leeuwarden. Verderop was een noodbrug aangelegd voor voetgangers en fietsers al hadden deze laatsten hier een flinke klus aan

(foto boven)
De Napjusstraat gezien vanuit de Eeltje Halbertsmastraat.

(foto boven)
Nogmaals de Eeltje Halbertsmastraat in Sneek. Nu ter hoogte van de Winsemiusstraat. Het weiland ging naar het volkstuinen complex en de verderop gelegen schietheuvel

(foto boven)
De Gijsbert Japiksstraat in Sneek, een straat waar veel winkeltjes waren gevestigd zoals de bekende Groenteboer Hoogeboom, kruidenier Titus Dijkstra, Bakker Boers, kruidenier, Benedictus van der Veer, en de Vege kruidenier B. Galema.

(foto boven)
De Kerkhoflaan met links de Stads Boerderij van de familie Coers aan het schelpen-paatje naar de Worp Tjaardastraat, waar menige postbezorger met kapotte broeks-pijpen vandaan kwam, omdat de hond van de familie heel goed waakzaam was.

(foto boven}
De Harmen Sytstrastraat in de Noorderhoek met rechts het plein van de Gysbert Japikschool. Deze straat is in 2016 geheel gerenoveerd. Alle huizen zijn gesloopt en vervangen door nieuwbouw woningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.