Buschauffeur

De Buschauffeur Cornelis (Kees) Haakmeester
Artikels uit diverse dagbladen.

Brief directie N.T.M
22 augustus 1960
Geachte heer, Haakmeester
Uit het ingezonden schadeformulier is mij gebleken, dat U er in is geslaagd bent om met autobus 4202 tussen Harlingen en Franeker zo snel wist te reageren dat een aanrijding met een roekeloos overstekende bromfietser kon worden voor komen. Voor deze snelle reactie, waarbij wellicht veel leed is bespaart betuig ik U gaarne mijn grote tevredenheid.
(directie N.T.M)

Artikel Leeuwardercourant

Chauffeur Haakmeester te Sneek wist door snel reageren op 18 september 1953 te voorkomen dat een wielrijdster, die op de prins Hendrikkade kwam te vallen, door de door hem bestuurde autobus zou worden overreden. Voor deze juiste en snelle reactie werd hem de grote waardering van de directie betuigd.
(Bron Leeuwardercourant)

Tevredenheidsbetuiging

Op 8 december jl.. wist chauffeur C. Haakmeester zijn autobus tijdig tot stilstand te brengen voor de spoorwegovergang te Barrehuis, omdat hij bemerkte dat de bomen niet gesloten waren, terwijl er een trein naderde. Bovendien heeft hij het tegenovergestelde richting komende verkeer tijdig opgehouden. Onze Directie heeft hem zijn grote tevredenheid betuigd voor de door de chauffeur Haakmeester betoonde oplettendheid, waardoor een ernstig ongeluk werd voorkomen.
Ook onze hulde hiervoor Hr. Haakmeester
(Bron Leeuwardercourant)

Ingezonden brief aan Friesch Dagblad

Wijtgaard, 14 december 1968
’t was meen eind mei dat ik er getuige van was dat een N.T.M bus bijna in botsing kwam met een personenwagen waarin mijn zuster zat. Een felle stoot op de claxon was de reactie van de chauffeur toen alles net goed gegaan was. En deze chauffeur Haakmeester zag ik in het Friesch Dagblad staan toen hem een insigne opgespeld werd voor 20 jaar schadevrij rijden. En wij waren dankbaar en blij dat dit werd gedaan en kon worden gedaan. Want was de reactie van deze chauffeur niet zo geweest dan waren er ernstige gevolgen geweest en waren door deze chauffeur niet de 20 jaar schadevrij rijden gehaald, zij het dan niet door zijn schuld. Mijn zuster is een chronische patiënt en werd die dag gereden door een bejaarde heer om de “Rodekruis” bootdagtocht mee te maken.

Tegen de avond liep ik naar de weg en zag de personen auto aankomen. Ik dacht ik blijf mooi achter de heg staan zodat hij niet door mij gelijk naar links gaat. De bus zou net inhalen toen de bejaarde man zijn voertuig ook naar links stuurde. De buschauffeur kon nog net op tijd remmen en naar rechts sturen om zo de personen auto te ontwijken. Pas naar de druk op de claxon en de bus vlak bij haar realiseerde m’n zuster zich aan wat voor gevaar ze was ontkomen. De betrokken bejaarde meneer heeft een kopje koffie bij ons gedronken en nergens over gepraat en wij ook niet. Wij veronderstelden dat hij er heel geen erg in heeft gehad, wij durfden hem niet verder bang te praten. Voor een paar jaar terug is hier aan beide kanten alles verhard dus hij had op de rijstrook naar rechts gekund. Maar al met al waren we dankbaar dat niet alleen Anna maar ook deze bejaarde heer, en de volle bus (18.02) uur uit Leeuwarden allen waren gespaard voor een ernstig ongeluk.
Bij dezen hartelijk geluk gewenst voor de betrokken chauffeur
(Bron Friesch Dagblad)

Plaats een reactie: