Badhuisgracht

Badhuisgracht

De Badhûsgracht en de Badbuurten.
De badhûsgracht met de daarachter gelegen Badbuurten waren vroeger een volksbuurt waar heel veel was te beleven. De oude huisjes hadden zelf weinig sanitair en zo doende stond in deze buurt het Badhuis, opgericht door de middenstand. De badbuurten zijn in de begin jaren 80 gesloopt. Nu voorzien van appartementen en woningen omgeving Badhuisgracht, Parkstraat en Noorderpoort.

(foto boven)
Hier een foto van de Badhuisgracht met uitzicht op het laatste stukje Bolwerk op de Prins Hendrik Kade. Op de plaats waar het vroegere badhuis stond waren later de meerdere bedrijven gevestigd  “een nikkelfabriek “het Pantser” het klompen pakhuis van Wielinga en later Groothandel De Backker

(foto boven)
Mooie schepen aan de Badhûsgracht met recht het huis van Stukadoor Hein Wempe De fraaie gevel is nog te bewonderen op deze plaats.


(foto boven)
Mooie foto van de Badhûsgracht genomen vanaf de Prins Hendrikskade in een mooie winter sfeer. Deze woningen zijn ongeschonden gebleven op een paar moderne aanpassing na.

foto boven)
Badhuisgracht laatste gedeelte met het witte bruggetje naar de Looxmagracht daar zie je nog net het Hout-stek van de firma W.J. Oppedijk de groothand is in 1988 afgebroken. Hier zat later het assurantie kantoor van De Boer B.V

(foto boven)
De badhuisbuurten hier gezien vanaf de Franekerkade. Deze woningen zijn eind 1970 allemaal met de grond gelijk gemaakt.

(foto boven)
Nog een foto genomen van de Franekerkade van vlak voor de afbraak. Hier het laatste stuk vlak bij het houten brugje. Nog net te zien is het oude pakhuis.

(foto boven)
De zelfde foto als hier boven nu vanuit een andere hoek gezien.

(foto boven)
Troosteloze aanblik van de eens zo mooie oude volksbuurt van Sneek vlak voor dat deze met de grond gelijk werd gemaakt.

Plaats een reactie: